sunnuntai 10. elokuuta 2008

Milli Park - Kansallispuisto


Ansaitsee oman postauksensa, sillä kesän parhaat uintireissut tehdään sinne!

Oikealta nimeltään Dilek yarimadasi Milli Parki sijaitsee n. 23 km Kusadasista etelään päin. Sisäänpääsymaksu on 10 YTL(n. 6 e) henkilöautolta, mutta se kannattaa, sillä porttien sisäpuolella avautuu upeat maisemat ja monta ihanaa kirkasvetistä pikkupoukamaa ja lahtea. Kansallispuistoon pääsee myös pikkubusseilla (dolmus), jotka lähtevät Kusadasin keskustasta tai bussiasemalta.

4 rannoista on ns. palveltuja rantoja eli niiltä löytyy vessat, suihkut, pukukopit, aurinkotuoleja ja -varjoja ja mahdollisesti ravintola. 1 rannoista on hiekkaranta ja muut kivirantoja. Lisäksi on monta pientä poukamaa, jossa usein saa ihan oman rauhan. Isommatkin rannat ovat usein sesongin ulkopuolella varsin hiljaisia, mutta kun koulut loppuu ja varsinkin sunnuntaisin turkkilaiset tulevat piknikille joukoittain.


Yllä oleva kuva on otettu viime vuoden syyskuun lopulla ja niin kuin näette ranta on kokonaan omassa käytössämme ja tämä on yksi "päärannoista", mahtavaa!!
Usein saamme myös vierailijoita villisioista, jotka ovat tottuneet turistien antamaan ruokaan, vaikka villieläinten ruokkiminen onkin kiellettyä. Viime syksynä tulivat jopa varastelemaan hedelmiämme ja jouduimme ajamaan ne pois monta kertaa.

Milli parkin porttien sisäpuolella on myös kanjoni patikoinnin ystäville. Se on meiltä jäänyt toistaiseksi näkemättä, kun tyttö on vasta 3 v. Ehkäpä parin vuoden päästä.

Aivan sisäänpääsyporttien ulkopuolella on myös Zeus Magarasi eli Zeuksen luola, jossa Zeuksen on uskottu kylpevän aikoinaan. Luolassa on makeaa, kylmää vettä ja on kesäkuumallakin vilpoinen paikka, tosin ei kovinkaan suuri.

Milli Parkin rannoilla pääsee nauttimaan sekä Egeanmeren aalloista että aivan peilityynestä vedestä riippuen tietenkin ilmasta ja tuulesta. Ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka, jos on menossa Kusadasiin tai lähiseudulle!





5 kommenttia:

finkinja kirjoitti...

Ihania maisemia!!! Kyllä tuolla kelpaa uida:) Meillä on täällä samantyyppisiä rantoja, tuollaista pientä kiveä.
Mukavaa koulujen alkua ja nautiskelkaa Suomen syksystä:)

Leyla kirjoitti...

Kiitos finkinja! Ja hyvää loppukesää Kroatiaan!

mizyéna kirjoitti...

Heippa, olipa kiva kun löysin tien blogiisi Ebrufinin kommenttilootan kautta.

Kahden kulttuurin ja kahden maan välillä seilaa meidänkin elämämme vaikka asummekin vakituisesti tunisiassa.

Mukavaa koulunaloitusta ekaluokkalaiselle!

Unknown kirjoitti...

Mahtavia maisemia!! Herätti kyllä mielenkiinnon niin paljon että ehkä ensi kesänä käväisemme myös Kusadasissa.

Leyla kirjoitti...

Hupsista Marita ja Heli! Enpä ollutkaan huomannut kommenttejanne, jostain syystä eivät tulleet s-postiini.
Kiitos Marita. Lohduttavaa kuulla, että kohtalotoverita löytyy!

Heli, kannattaa todella käydä Kusadasissa. Onhan se paikoitellen turistirysä, niin kuin monet muutkin Turkin turistikohteista, mutta varsinkin turkkilaisena saa olla rauhassa ja tänä vuonna suurin osa lomalaisista olikin kotimaista väestöä.