tiistai 19. elokuuta 2008

Arkitohinaa

Koulujen alettua arkirytmimme on muuttunut täysin. Klo 7 herätys ja lapset nukkumaan viimeistään klo 21. En muista, milloin meillä lapset olisivat heränneet ennen puolta yhdeksää ja kesäisin nukkuivat usein kymmeneen asti. Turkissa varsinkin, kun päivällä on kuuma, niin lapsetkin mielellään leikkivät iltaisin ulkona. Usein nukkumaanmeno venyi siellä yhteentoista, jopa keskiyölle. Tämä nykyinen rytmi on paljon parempi, sillä nyt meille vanhemmille jää hiukan omaa aikaa ennen omaa nukkumaanmenoa. Tosin Turkissa istuskeltiin pitkälle yöhön terassilla lasten nukkumaanmenon jälkeenkin, kuuma kun oli ja hipsimme nukkumaan vasta 1-2 aikoihin ja joskus myöhempäänkin;) Iltaisin Poika sanoo vielä joskus yöpukua vaihtaessaan, miksi pitää mennä nukkumaan, kun ei vielä ole edes pimeetä? Turkissahan aurinko laskee kesäisin aikaisemmin ja pimeys tulee vauhdilla.

Kännykkäkeskustelua Pojan kanssa...

Kysyin tänään Pojalta, että koska alat kulkea koulumatkat yksin. Johon hän sitten tomerasti vastasi; sitten kun mulla on kännykkä ja omat avaimet! Olen ollut periaatteesta kännykkää vastaan ekaluokkalaisilla varsinkin, kun olen nyt vielä kotona. Olemmehan mekin lapsina ja nuorina selvinneet ilman kännykkää ja hyvin selvittiinkin! Hesarissa oli aiheesta kirjoitus toissapäivänä. Nykyään lähes kaikilla ekaluokkalaisilla on kännykät!

kysyin sitten, että miksi tarvitset kännykän? No siksi, jos tulee jokin hätä ja voin sitten soittaa sulle! Hyvä perustelu! ehkä se kännykkä sittenkin hankitaan... sitten viimeistään, kun töihin menen ja jos yksin joutuu kulkemaan pikkuiseni!

Vaatekeskustelua Tytön kanssa...

Tytön ( 3 v.) kanssa on aamulla kiireessä usein "riitaa" siitä, mitä päälle pannaan.

-Haluan kesämekon!

-Ei onnistu, on kylmä.

-No kaplit sitten!

-Eipä nekään käy, kulta.

-Laitetaan sitten winx-paita ja falkut!

- No hyvä on, mutta takki päälle sitten.

- Eikä...

-Kyllä

-No okei!

Mitenkähän myöhemmin, kun jo 3 -vuotiaana on näin tarkka pukeutumisestaan;)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ah ja voih, olin jo ihan unohtanut, kuinka tomeran vaativia nuo 3-vuotiaat osaavat ollakaan :)

Mun pojasta oli myös tosi outoa täällä Suomessa, kun pitäisi mennä nukkumaan vaikka on vielä valoisaa... Nyt on onneksi jo tottunut. Turkissa koulupäivinä meillä on myös sama rytmi, illalla klo 21 mennään yöpuulle, ja aamulla seitsemältä ylös. Lomalla sitten saa valvoa vähän pidempään :)

Leyla kirjoitti...

Joo, kouluaamut ovat Turkissakin aikaisia! Meidän kohdalle ei pahemmin aikaisia aamuja ole sattunut. Päiväkotiinkin vein aina n. 10 aikoihin ja Turkissa eskarissa oli iltapäiväryhmässä.

Onko sun poika muuten yksityiskoulussa vai tavallisessa?

finkinja kirjoitti...

Tomera neiti:) Tuota samaa tulee jatkumaan vielä pitkään;) Teininä ei sitten enää ollenkaan kuunnella äidin ehdotuksia!

Meillä tytöt nauttii vielä viikon kesälomaa, sit alkaa arki! Jos koulussa on aamuvuoro, herätys on esikoisella jo kuudelta ja nuorimmaisella seiskalta! Eivätkä suostu ajoissa nukkumaan!

Anonyymi kirjoitti...

hih.Tommonen meilläkin oli ja nyt 14 vuotiaana 100 krt pahempi =).Päättäväisyys on hyvä kyllä toisaalta ni ei jää muiden jalkoihin =)

Unknown kirjoitti...

Ai mahtava 3 vuotias! :) On selvästi tulossa tomera tyttö! :)

Tuo kännykkäjuttu on kyl aika monisuuntainen juttu, mutta työssäkäyvien vanhempien ja yksin koulumatkoja kulkevan lapsen välinen hyvä kommunikointiväline. Pystyt ainakin tarkistamaan missä pikkuveijari on.

Valitettavasti meidän lapsuudessa tosiaan ei ollut kännyköitä mutta kunpa olisi ollut! Esimerkiksi monta kertaa jouduimme veljeni kanssa odottelemaan hoidossa pitkiä aikoja koska isälle tai äidille oli tullut töissä kiireitä eivätkä ehtineet oikeaan aikaan meitä tulla hakemaan.

Leyla kirjoitti...

Tervetuloa Heli:) Olet oikeassa kännykän suhteen. Sen kanssa on levollinen mieli sekä äidillä että pojalla...

Finkinja ja Ekku; Juuri sitä pelkään! Mitä tehdään, kun koittaa teini-ikä! No onneksi siihen on vielä aikaa...