lauantai 6. joulukuuta 2008

Itsenäisyyspäivän puuhia ja vähän muutakin...

Päivä on alkanut kotia järjestellen; imuroiden, pyykkiä pesten... Arkena en jaksa paljon siivota ja se jää useimmiten viikonlopulle ja tässä tapauksessa pyhäpäiväksi. En ole kovin hyvä perinteiden vaalija ja itsenäisyyden juhlinta ei meillä juurikaan näy. Siskolleni mennään iltaa viettämään ja varmaan tulee linnan juhlia ainakin vähän seurattua. Mieheni itse asiassa on jo siellä maalailemassa, ovat nimittäin muuttaneet uuteen, ihanaan kotiin ja pientä pintaremonttia tekevät.

Aloitin pienen pohdinnan jälkeen päiväkodissa erityisavustajana siis ihan kaupungin leivissä. 3 päivää ärrällä riitti taas muistamaan, miksi sieltä alunperin pois halusin... Huonot työajat varsinkin pienten lasten äidille, kova kiire kokoajan, taukoja ei juuri ollenkaan. Hyvä jos vessaan ehtii. Varsinkin näin pimeänä talviaikaan iltaisin on turvaton olo, kun yksin kioskissa joutuu olemaan ja vahtaamaan kaljavarkaita ym.
Toistaiseksi olen viihtynyt päiväkodissa hyvin. Työkaverit ovat kivoja ja tunnelma ajoittain varsin leppoisa.

Pojan ensimmäinen lukuvuosi lähenee loppuaan. Enää 2 viikkoa jäljellä. Lukemaan on oppinut ja koulussa on kivaa kuulemma yleensä. Tällä viikolla läksyt on tuottaneet harmaita hiuksia meille vanhemmille:( Läksyjä ei ole kovin paljon, mutta Poika on jotenkin ollut tosi väsynyt koko viikon ja läksyjen teko iltapäiväkerhon jälkeen on tuntunut ylivoimaisen vaikealta ja välillä itkun kanssa ne on tehty loppuun. Kehoitinkin tekemään vaikka osan läksyistä ip-kerhossa, niin voidaan ne kotona vain tarkastaa.
Koulussa on tullut opittua myös muita vähemmän mukavia sanoja tai "loruja"(esim. ukko Nooa -laulun eri versioita), joiden merkitystä sitten kysellään harva se päivä. Ei minun kouluaikoinani ainakaan muistaakseni ekaluokkalaisen sanavarastoon kuulunut esim. homo tai s*ksi, puhumattakaan lukuisista kirosanoista, joita kokeillaan kotona:( Näitä sanoja ei kyllä Turkissa kuulisi pienten koululaisten suusta.

Mutta pitemmittä puheitta hyvää itsenäisyyspäivää kaikille ja myös mukavaa maanantaina alkavaa Kurban Bayramia, sillä tuskin ehdin päivittämään blogia ennen sitä.

4 kommenttia:

finkinja kirjoitti...

Hyvää itsenäisyyspäivää sinnekin:)
Ei mekään sen ihmeemmin juhlita, sen verran kauan olen jo täällä. Siivoilin ja laitoin kynttilät lipun kanssa pöydälle. Ja jos netistä näkyy linnan juhlia niin ehkä katson.
Kaupungin hommissa on hyvä olla, viikonloput vapaat ym. Olen itse ollut kanssa kioskissa enkä kyllä enää muuta kuin pakon edessä menisi takas. Sen verran orpo olo just iltasella.

Anonyymi kirjoitti...

Noihin "loruihin" liittyen tuli mieleeni, että miten teillä on järjestetty toisen kotikielen opetus? Saitteko sitä jo eskarissa vai vasta koulussa? Joudutaanko sinne kuljettamaan vai saatteko sitä omaan kouluunne?
Meillä on nyt haku edessä ja mietin vain vaihtoehtoja.

Leyla kirjoitti...

Juuri noi työvuorot oli mulla se yksi ratkaisevista tekijöistä, miksi päiväkotiin halusin. mieskin kun tekee vuorotyötä, niin vuorojen sovittaminen oli tosi hankalaa, kun olin kioskissa.

Leyla kirjoitti...

Irene, linjoilla samaan aikaan:) Eskarissa ei ollut Suomessa mitään turkin opetusta, mutta osan eskariahan poika kävi Turkissa, joten sitä kautta toinen kieli vahvistui hyvin.
Meidän kaupunginosassa asuu niin paljon turkkilaisia, että turkin tunnit on omassa koulussa ja mukavasti koulupäivän aikana!