tiistai 4. marraskuuta 2008

Pitkästä aikaa

Miksi aika ei enää tunnu riittävän mihinkään?
Blogin kirjoittelu on jäänyt ja netissä en muutenkaan ole ehtinyt "roikkumaan". 8-16 arki tuntuu vievän kaiken energiani ja voimani! Siis haavailemani "normaali" päivätyö ei tunnu oikein sopivan minulle tai vaatii totuttelua enemmän. Olen siis kuukauden ajan ollut töissä päiväkodissa sijaisuuksia tekemässä. Tällä hetkellä olen erityisavustajana erityislapselle ja lapsi on todella haastava. Hän potkii, lyö, puree, huitoo, kiroilee...hermot on tiukalla harva se päivä. Työsuhteeni jatkuu vielä 2 viikkoa ellei sijaistamani ihminen jatka sairaslomalla. Minut haluaisivat kovasti jatkamaan hänen tilallaan ja aluksi ajattelinkin sen olevan hyvä juttu; mukava päivätyö, leppoisassa ilmapiirissä, kivojen työkavereiden kera ja inhimilliset tauot ym... Mutta jokin mättää...? Ärrältä olen pitänyt taukoa nyt reilun kuukauden ja täytyy myöntää että joskus kaipaan sinne!!! Ehkäpä en sovikaan hoitoalalle ja hektinen, tauoton (!) kioskityö sopii minulle, en tiedä. Mutta katson ja pohdiskelen tässä tämän 2 viikkoa ja päätän sitten, mitä teen.

Lapset on sairastellut jo toista viikkoa ja pojalle tuli sitten taas angiina ja sai penisiliinikuurin. Inhoaa litkua ja tabletteja ei osaa/halua niellä, mutta pakkohan se lääke on jotenkin ottaa eli siis litkuna ja sen ottamiseen menee iltaisin ainakin puoli tuntia. Aamulla sujuu nopeammin, kun pelkää myöhästyvänsä koulusta;)

Turkin kanavat saatiin vihdoin ja viimein laitettua ja ai mikä ihanuus, kun saa katsoa lempisarjoja telkkarista. Mainosten määrä vaan ärsyttää ja yksi sarja saattaa kestää jopa 3 tuntia, mikä on kyllä jo aivan liikaa. Puuhailen sitten 15 minuutin mainoskatkoilla jotain muuta. Aikaisemmin ei näin pitkiä mainoskatkoja ollut ainakaan Euroopan lähetyksissä. Nyt ne ovat menneet älyttömyyksiin:( Harmikseni en ole saanut ATV:tä ja Show TV:tä näkyviin, mutta parempi näin kuin ei mitään. Deeltä ja Stariltakin tulee hyviä sarjoja ja olenpa jäänyt koukkuun muutamaan uuteenkin sarjaan. Esim. eilen tuli Starilta Son bahar, joka vaikuttaa ihan kivalta. Tänään on luvassa Bin bir gece (jos vaan jaksan katsoa, kun tulee aika myöhään) ja huomenna Yaprak dökümü! Lapset ovat seurailleet ahkerasti Yumurcak TV:tä ja muutamaa muuta lasten kanavaa.

7 kommenttia:

ebrufin kirjoitti...

Kiva kun ehdit linjoille edes joskus!! Mina odotan huomista "Yaprakin" jaksoa kovasti...

Mukavaa viikon jatkoa!

finkinja kirjoitti...

Hei pitkästä aikaa:) Mukava kun ennätät tänne taas!

ii kirjoitti...

Moi, heti täällä utelen että kuinka nuo Turkin kanavat saa täällä näkyviin? Ovatko jollain kanavakortilla vai vastaavalla vai pitääkö joku erillinen lautanen hankkia?

Ymmärrän hyvin noita ammatinpohtimisiasi, itse olen ollut jo pari vuotta iha väärällä alalla mutta kun en vain keksi, että mitä sitä alkaisi nyt sitten iltaisin opiskella...

Leyla kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista:) Kiva, että jaksatte seurata, vaikka päivittelyni on ollut vähäistä...

Ii; Jos asut kaapeliverkon alueella, Welhon kautta saa muutaman kanavan kanavakortilla, mutta vaikka oltaisiin saatu Welhon kautta, niin laitettiin silti lautanen partsille ja satelliittivastaanotin liitettiin telkkariin. Norm. digiboksi ei siis käy, vaan pitää olla DVB-S.

Anonyymi kirjoitti...

kiva kuulla kuulumisia! Alan vaihtoasiat niin tuttuja, vaikka nykyisestä päiväkotityöstäni pidänkin :-D

Meillähän ei ole koskaan onnistunut minkään penisiliini litkun nieleminen (takuu oksennus) - pienenä annettiin pistoksena ja nyt vähän isompana aina zithromaxina, jota ei tarvitse ottaa kuin kerran ja saa sekoittaa ruokaan/jugurttiin. Nyt harjoitellaan kipulääkkeen ottoa liukenevilla tableteilla, mutta tuskaista on sekin.
Mä olen laittanut yhdessä turkkilaisten naisten kanssa welholle palautetta noista kanavista. Minusta saisivat olla jotain muita... :-D
Käyttekö te sunnuntaisin turkkia puhuvien lasten tapaamisessa helsingissä??

Sateenkaari kirjoitti...

kun viimeksi asuimme suomessa.viela vuonna 2006,niin kylla nakyivat myös atv ja show. onkohan sen jalkeen tullut jotain muutoksia. en tieda.toivotaan, etta onnistutte namakin kanavat saamaan nakyviin

Leyla kirjoitti...

Moi Irene ja Sateenkaari! Uusi tietokone "pääsi heti huoltoon, joten en ole päässyt kommentoimaan:( Kiitos kommenteistanne! Kiva saada uusia kommentteja/lukijoita!

Irene; Ei olla käyty sunnuntaitapaamisissa, itse asiassa en ole edes kuullut asiasta. Täytyypä joskus tulla käymään!

Sateenkaari; Atv:n ja Show:n puuttuminen johtuu meidän digiboksista, kun en saa tehtyä frekanssien käsisyöttöä ja lisäksi meillä on D-smart, joka hankaloittaa tätä. Täytyy varmaan pärjätä ilman tai vaihtaa boksi...